Milliyet - 16.10.2018

Hurdada ölmüşler

‘MV Bilal Bal’ gemisi, İstanbul Şile’de 1 Kasım 2017’de demir tozu yüküyle ve 9 mürettebatıyla batmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonunda bilirkişi raporuyla birlikte dava açıldı.

Bilirkişi raporunda, geminin hurdaya çıkacak kadar yaşlı olduğu, batma nedeninin hava koşulları olmadığı, hurdaya çıkması gereken gemiyle sefer yapıldığı bildirildi.

15 yıl hapis talebi

Olayda ölen Nihat Küçük ile ortak olan Üçel Denizcilik sahibi Cevat Çavuşoğlu, geminin kaptanı olmasına rağmen belgesini 2 bin TL’ye simsarlara kiralayan Refik Telci, başçarkçı olarak bulunması gerektiği gemiye binmeyen Ali Doğan, yağcı belgesini bırakarak gemiden inen Sabri Yıldırım, geminin acentalığını yapan Faik Avcı ve Enes Caner, geminin yükünü götürdüğü Ünye Liman Başkanlığı görevlisi Ferhat Uçar, geminin çıkış yaptığı Gemlik liman memuru Yücel İmren hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ölen denizcilerin avukatı Ömer Faruk Bostancı, 8 kişiye dava açıldığını bildirirken, “Vedat Odabaşı ve Engin Selçuk’un cenazelerinin de batan gemiden çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/gundem/hurdada-olmusler-2760742

 
Yol Tarifi